Het is wegens auteursrechten niet mogelijk om uw rechtermuisknop te gebruiken op deze webpagina.

Over mij

Ik zal me even voorstellen...

Mijn naam is Bert van Hoek en ben al sinds mijn jeugd bezig met fotografie.

In het begin nog met rolfilm. Later met kleinbeeld rolletjes. Ik stapte al snel over op dia’s en maakte diaseries en dia klankbeelden. Van een Agfa Isola van mijn vader naar spiegelreflex, een Practica L, de tank onder de spiegelreflexen. Alles handmatig, dus ik heb veel geleerd over diafragma en sluitertijden. Naarmate de financiën ruimer werden kon ik me steeds wat betere camera’s permitteren; het analoge tijdperk eindigde voor mij met de Canon Eos 100.

Voorzichtige schreden gezet op het digitale pad. Zou het wel wat voor mij zijn? Is het überhaupt wel wat, fotograferen met pixels? Die koudwatervrees was snel overwonnen en inmiddels fotografeer ik alweer een aantal jaren met een Nikon D 5200.

De dia-avonden waren destijds al een manier van delen, naast de gebruikelijk fotoboeken. Nu met de digitale middelen vind ik het ook heel leuk om fotoboeken online te maken. Deze website is de volgende stap om mijn foto’s te delen.

Van jongs af aan heeft de natuur mij getrokken.  Die fascinatie is er nog steeds. Oog voor detail, patronen, zeker ook als het heel klein is; je komt in een andere wereld, die gewoon om je heen is. Je moet hem leren zien.

Dat is ook zo met reizen. Verwondering, je laten raken door gewone en ongewone dingen. Gebouwen en architectuur laten je ook kennismaken met een andere manier van kijken, van vormgeven. Een relatief nieuwe tak voor mij is portretfotografie. Hoe kun je iemands eigenheid vastleggen?

Hopelijk vinden jullie die verwondering terug in mijn foto’s.

Geniet ervan.